Egy beszéd apropóján...

 2011.02.02. 22:14

Orbán Viktor mai nyilatkozatáról olvastam éppen.

 

Mielőtt belefogtam, az Egyiptomi zavargásokról olvastam, megdöbbentő, amit az ottani rezsim művel, mennyire hagyja, hogy erőszakba torkolljanak a tüntetések. Sajnálom őket, remélem hamar lezárul ez a szomorú állapot.
Ami igazán megdöbbentő: azok a nyilatkozatok, ahogy az ottani állami tévében a helyzetet teljes félremagyarázzák, az emberek kábítását művelik.

Nem fog nekik sikerülni, pedig Egyiptomban nagyon korlátozott lehetőségek vannak a tájékozódásra, a különféle vélemények meghallgatására, általában a vélemény-nyilvánításra.
 

A következő percekben már olvasom a következő sorokat:

A nagy nemzeti összefogáshoz hasonlította Orbán Viktor kormányfő azt, hogy csupán 3 százaléknyi magán-nyugdíjpénztári tag maradt a pénztári rendszerben, és 97 százaléknyian visszaléptek az állami pillérbe. Szerinte a 3 százaléknyi rész "pont arra elég, hogy elmondhassuk, tényleg volt választási lehetőség." 

 

Az volt az első reakcióm, hogy ekkora hasba akasztást, a valóság félremagyarázását az Egyiptomi-hoz hasonló rezsimek szoktak csinálni. Pedig nagyon messze vagyunk (és nem csak térben) Egyiptomtól - bár sokan kongatják a vészharangot.

Miért van erre szüksége egy európai kormány miniszterelnökének? Ahol az információk szabadon áramolhatnak, a véleményeket le lehet írni, kimondani (és reméljük nem szenved ez csorbát a továbbiakban sem).

Megőrült? Hülyének néz mindenkit? A forradalmi hevület elvitte a maradék sütnivalóját? Egyszerűen nem értem, ki eszi meg ezt a maszlagot. 

 

---  közben eltelt egy nap ---

A posztot tegnap este már nem tudtam befejezni. Mára további adalék jött a témához:

AZ IMF levelére hivatkozva a következő nyilatkozatot adta ki a kormány:

"...
Az IMF a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer felszámolását „de facto államosításnak” nevezi. Ezzel szemben az állami nyugdíjrendszerbe a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok 97 százaléka lépett vissza. Miután ez az emberek szabad döntése alapján történt, ezért ez semmiképpen nem nevezhető államosításnak.
..."

Leborulás, meghajlás, agyeldobás...

 

Erre a leginkább találó kommentet Tóta W. Árpádtól tudom idézni (az eredeti poszt a médiatörvényről szólt, de témát váltott a kommentelés):

"és bazmeg még mindig nem megy a tuskó fasz fejükbe, hogy az imf-nek nem lehet beadni azt, hogy 97% szabad akaratából választotta, meg ezeket. még itt belül se működik, még a fideszen belül se működik. mik ezek, retardáltak? tényleg jöjjön már a nagy fehér mentőhelikopter."

 

Vitázni, hozzászólni itt lehet:

http://fidesznyugdij.blog.hu/2011/01/25/vitalap

 

Forrás:http://www.brickset.com

Címkék: fidesz nyugdíj magánnyugdíjpénztár nyugdíjpénztár félremagyarázás magánnyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://fidesznyugdij.blog.hu/api/trackback/id/tr272634566
süti beállítások módosítása